Terug naar overzicht

Wat vindt u van de wet Huur en inkomensgrenzen? 


Lagere inkomensgrenzen voor toegang tot sociale huur. Hogere inkomensafhankelijke huurverhogingen, van wel 50 of 100 euro per maand ineens. Extra huurverhogingen voor huurders met een lage huur. Tijdelijke huurkorting voor huurders met een laag inkomen en een hoge huur. Dat staat allemaal in het wetsvoorstel Huur en inkomensgrenzen. Over dit wetsvoorstel is op dit moment een 'openbare internetconsultatie' bezig. Dat betekent dat iedereen kan reageren op de inhoud, via een website van de overheid. Dat kan tot woensdag 7 augustus.

De  HVIJ en de Woonbond zijn niet blij met het wetsvoorstel. We vinden dat de inkomensgrens voor toegang tot sociale huur omhoog moet in plaats van omlaag. De inkomensafhankelijke huurverhogingen vinden we te hoog. Alleen de huurkorting voor huurders met een laag inkomen en hoge huur zien we zitten. 

Uiteraard gaat de Woonbond op het wetsvoorstel reageren. Maar we hopen dat u dat ook doet. Namens uw huurdersorganisatie, of op persoonlijke titel. Hoe meer reacties de overheid krijgt, hoe duidelijker het wordt in Den Haag wat huurders ervan vinden. Als u meedoet aan de internetconsultatie kunt u zelf kiezen of u wilt dat uw reactie op de website van de overheid gepubliceerd wordt of juist niet.

lees uitleg woonbond over wetsvoorstel

doe mee aan internetconsultatie overheid

Bron woonbond